Logo Escola Natura  

 

 

Activitats

 

 

     

 

A la nostra zona les roques més abundants són les anomenades calcàries formades quasi íntegrament per carbonat càlcic (CaCO3). Les roques calcàries de la muntanya del Comú són compactes, de color gris i molt homogènies. Si les observem bé apreciarem l'existència de petites i poc definides restes fòssils, com per exemple fragments de closques molt trencats i difícils d'extreure de les roques.La vegetació de la Muntanya del Comú és arbòria de tipus caducifoli amb arbres alts i bén desenvolupats, i uns estrats herbacis i arbustius amb moltes adaptacions per a resistir la sequera i protegir-se dels herbívors (plantes espinoses, plenes d'essències . Amb sòls profunds i rics en nutrients i aigua.

Arbres del Comú
Arbust del Parc
Fenàs de marge

Es tracta de plantes llenyoses, que viuen molts anys, molt adaptades a les especials condicions del nostre lima mediterrani, que es caracteritza per una estació seca i càlida. Entre les plantes llenyoses, damunt d'un terreny generalment pedregós, es desenvolupen una gran quantitat d'espècies anuals que suporten remogudes periòdiques del sòl.

Les brolles són matollars no gaire densos d'aproximadament un metre d'alçada amb algun pi dispers (Pinus halepensis). Estan constituïts per arbusts petits, de fulles reduïdes, sovint linears i aromàtiques, adaptats a suportar la manca d'humitat pròpia del clima mediterrani. Les brolles són molt freqüents a totes les vessants dels turons del municipi, en llocs amb poc sòl, molt il·luminats i damunt de terreny calcari.

En aquells indrets amb poc sòl, on el continuat procés de l'erosió han deixat fragments de roques visibles, i l'aigua de pluja desapareix amb gran rapidesa, es desenvolupen prats especials, amb poques espècies perennes i molt rics en petites, i sovint rares, espècies anuals.

Casa d'Oficis  
 

meteocat

Meteocat