9-02-2008

TOSSAL DE LA MINA (Vall de Boí)

2723 m
 
   
Fotos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La cresta. Guauuu !!!

 

L'aresta i el cim !

 

 

 

 

Una flipada

                                 
Itinerari:  

APROXIMACIÓ: Barcelona - Pont de Suert - Boi - Taüll - Pla de l'Ermita - Seguim la carretera direcció a les pistes d'esquí i a la primera corba molt marcada, deixem el cotxe al marge de la dreta. També possibilitat al marge de l'esquerra.

Iniciem la sortida amb els esquís els peus. Seguim la Ribera de Sant Martí. La pista és coberta de neu i s’endinsa fins el fons de la vall. El riu sempre a la nostre esquerra. Al arribar al final de la pista, pugem per la dreta uns cinquanta metres de desnivell i seguidament girem a l'Oest per fer un flanqueig per evitar el barranc. Passem un pont de fusta en bon estat, que les seves aigües procedeixen del Barranc de Morò. Entrem a la vall del Port de Rus. La vall és molt llarga però també és molt alpina. Les comes són genials i anem fent via fins el Port. Ara be la part més bonica de la sortida: l'aresta somital. Les fotos parlant per sí soles, oi? Una estona al cim: "bocata", sucs, xocolates, ganyips i... vinga, que tenim una pista de neu, negre al començament però amb una qualitat de neu com no sempre ens la trobem: pols-seca, yupiiii. La ruta de baixada és anar a cercar la Vall del Port de Rus. No parem fins arribar a la carretera. Bé, en el bosc fem piruetas per no menjar-nos un arbre. Dia anticiclònic, primaveral i amb una neu fabulosa. Què més podem demanar?

 
 
Dificultat:
  1. **
  2. Mitjana
  3. Amb bona neu, hasta fàcil. La dificultat por elevar-se amb neus dures o gel, sobre tot a la cresta i a baixada de la pala somital
 
                             
Material:
  1. Esquís de muntanya, pells, ganivetes
  2. grampons
  3. Arva, pala, sonda
  4. Cantimplora plena
  5. Protecció solar (cremes, barret, ulleres...)
 
                             
Cartografía:
 

Mapa-Guia Excursionista Vall de Boí - (Editorial Alpina) Escala 1:25.000

Traks i perfil a

 
                               
               
Participans:
           

Óscar, Xavi i Lluís

 

Amunt

   

Inici

   
 
LA MUNTANYA ÉS VIDA !